Cervell i comportament social, dos termes aliats per una disciplina emergent, la neurociència social

La càtedra "el cervell social" de la Universitat Autònoma de Barcelona es constitueix com un centre de reflexió i actuació en l'àmbit de la neurociència social. La finalitat d'aquest organisme és donar a conèixer noves maneres d'entendre el comportament social humà.

veure més  

Values, Empathy and Fairness across Social Barriers
Què provoca que terroristes sacrifiquin la seva vida per les seves creences? Per què membres d'un grup creuen que són superiors a un altre? Com afecten els missatges subliminals els resultats de les campanyes polítiques? Aplicant les eines de la neurociència social, la ciència ha après molt de les funcions cerebrals que condicionen el comportament humà en les interaccions socials. Aquest volum de l’ Annals of the New York Academy of Sciences sorgeix de la primera Conferència ‘ Barcelona Social Brain’ , organitzada per la New York Academy of Sciences, la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, la Càtedra UAB ‘ el cervell social’ , i la European Science Foundation
 

veure més

Opinió :

somio, de vegades, que el doll temptador de troballes neurocognitives farà aiguabarreig amb el millor de la psicologia social, l'antropologia i l'economia per obrir dreceres de cara a millorar la llarga tradició de cauteles (normes) contingudes als contractes socials de base democràtica. Adolfo Tobeña.

veure més

 
 
 

La Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva de la UAB, associada a la Càtedra “el cervell social”, està duent a terme un estudi que aplica tècniques de neuroimatge per investigar els canvis cerebrals funcionals i estructurals induïts per l'embaràs i la paternitat, així com la seva relació amb modificacions en els nivells d'hormones vinculades amb l'empatia i els llaços afectius.

veure més

 
 
 
 
 
 
 
 


 

 
 
Amb el patrocini de:

Contacte

Informació legal

Disseny web:

Alvira y Rodriguez